Gladstrijken/to smooth out
‘Gladstrijken’ is de titel van de duo tentoonstelling met Reinier Vrancken op locatie bij galerie Gallery, in het appartement van Jan Huijben in Rotterdam. De tentoonstelling bestaat uit één in situ werk in de huiskamer en in de kamer daarnaast een zaaltekst en fotowerk. Waar musea en galeries beginnen met een lege ruimte voordat ze een tentoonstelling inrichten, is galerie Gallery in de eerste plaats een ingerichte woonkamer. Hier zijn de eerste handelingen die je onderneemt het weghalen, verbergen, verzwijgen en geheimhouden van het meubilair, om de kunstwerken zo goed mogelijk te kunnen tonen. Het was de nieuwsgierigheid naar dit feit en het stilzetten van de handeling die vorm gaven aan de tentoonstelling.

Gladstrijken / To Smooth Out, exhabition at galerie Gallery, Rotterdam, 2020

 

Gladstrijken, detail installation

 


De vier-in-een postkaart was onderdeel van de tentoonstelling ‘Gladstrijken’. Het is een afbeelding bestaande uit 4 postkaarten waarbij er door middel van twee perforatielijnen een nieuwe compositie wordt vastgelegd. De een volgt zorgvuldig de horizon die al in dit zeegezicht aanwezig is, terwijl een verticale lijn zijn horizontale gelijke kruist, waardoor er een extra verticale horizon ontstaat.

Een aantal van deze ansichtkaarten is verstuurd als uitnodiging voor de tentoonstelling ‘Gladstrijken’ van Reinier Vrancken en Raquel Vermunt bij galerie Gallery.

Gladstrijken / To Smooth Out, exhabition at galerie Gallery, Rotterdam, 2020
Gladstrijken, postcards